Buitenland

VIDEO – ISIS toont beelden aanslagen Teheran (NSFW)

07-06-2017 13:09

Het persbureau Amaq dat aan Islamitische Staat (ISIS) is gelieerd, heeft een video gepubliceerd met beelden van de aanslagen in Iran. Daarop is een gewapende man te zien in het parlementsgebouw waar een van de aanslagen plaatsvond.

Een andere aanvaller is alleen te horen als hij zegt: “Goddank, denk je dat we weg zullen gaan?” De video lijkt een bewijs voor de claim van ISIS dat het verantwoordelijk is voor de aanvallen in de Iraanse hoofdstad die aan zeven mensen het leven kostte.


De vier terroristen die woensdag het parlementsgebouw in Teheran binnendrongen, zijn inmiddels dood. Dit meldden Iraanse media nadat in Teheran twee groepjes terroristen aanslagen hadden gepleegd. Hun doelwit was het parlementsgebouw en het mausoleum van de ayatollah Khomeini aan de zuidrand van de stad. Bij de aanslagen zouden twaalf doden zijn gevallen.

De Iraanse onderminister van Binnenlandse Zaken had eerder tegen persbureau Tasnim gezegd dat er al een aanvaller in het parlement was gedood en dat een tweede zichzelf opblies. Korte tijd later meldde de staatszender IRIB dat alle vier de aanvallers in het parlementsgebouw dood zijn.

De terroristen hadden zich als vrouw verkleed toen ze het pand bestormden. Een aanslag op Khomeini’s mausoleum was eerder al voorbij toen de aanvallers er werden uitgeschakeld. Eén aanvaller blies zich op en een andere werd doodgeschoten. Ook twee anderen vonden de dood.

ANP