Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Binnenland

Afgewezen asielzoekers massaal plotseling homoseksueel

Hopen alsnog op verblijfsvergunning

Tags:

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) ziet vaak afgewezen asielzoekers uit de kast komen. Door te wijzen op hun homoseksualiteit hopen de migranten alsnog een verblijfsvergunning te krijgen. Dat zegt Renger Visser, directeur Asiel en Bescherming van de IND vrijdag in De Telegraaf.

Hulporganisaties en asieladvocaten uiten juist steeds meer kritiek op de immigratiedienst. Die zou veel te streng zijn bij het toetsen van de geloofwaardigheid van de asielverhalen. De dienst is aan allerlei regels gebonden bij het toetsen van wat een asielzoeker vertelt.

Hoe groot het aantal precies is, kan Visser niet zeggen. Vanwege privacybescherming turft de IND niet op welke grond mensen bescherming aanvragen. Jaarlijks doen ongeveer tweeduizend mensen een herhaalde asielaanvraag.

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.