TPOok!

 
Binnenland

‘Geradicaliseerde’ Amsterdammer deed gek bij concert Guus Meewis, Amsterdammer opgepakt

Man stond te filmen, bekend bij de politie als 'mogelijk geradicaliseerd'

De politie heeft vrijdagavond in Eindhoven een 29-jarige man uit Amsterdam aangehouden die aan het filmen was bij de ingang van het PSV-stadion, waar Guus Meeuwis op dat moment een concert gaf. Hij had geen verklaring voor zijn gedrag en geen kaartje voor het concert. Omdat uit onderzoek bleek dat de man bij de politie bekend stond als “mogelijk geradicaliseerd” werd hij rond 20.15 uur gearresteerd en sloeg de politie groot alarm. “Die combinatie van factoren was reden om groot op te schalen,” aldus de politie.

Eenheden uit de Brabantse provincie en ver daarbuiten werden ingezet en boven de stad vloog lange tijd een politiehelikopter. De politie droeg bomvesten en was zwaar bewapend.

De man wordt verhoord over zijn intenties. Rond 01.30 uur was de politie nog altijd massaal op de been in Eindhoven, hoewel de dreiging volgens de politie voorbij is. “Dit is uit voorzorg, maar het is wel rustig,” aldus een woordvoerder.

Voor zaterdag staat een nieuw concert van Guus Meeuwis gepland. De politie wilde geen antwoord geven op de vraag of dat optreden doorgaat. “De gevolgen zijn nu niet duidelijk, ik kan daar geen uitspraken over doen.”

“Blij met rustige afloop van #gmezg concert. Politieonderzoek loopt. Complimenten voor organisatie en publiek. We houden vinger aan de pols.” zo twitterde de Eindhovense burgemeester John Jorritsma na afloop van het concert.

Volgens concertbezoekers werd het concert van Meeuwis verlengd om de bezoekers langer in het stadion te houden en ook bleef het gebruikelijke vuurwerk uit, aldus fans. De politie kon niet zeggen of dit op verzoek van de autoriteiten was. Meeuwis zelf of zijn manager waren niet bereikbaar.

Naar aanleiding van de aanslag in Manchester bij een optreden van Ariana Grande, was de beveiliging rond de concertreeks van Meeuwis al flink opgeschroefd, zei de zanger eerder.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.