Buitenland

‘Mogelijk geradicaliseerde’ man bij Guus Meeuwis-concert Eindhoven blijft in cel

Onderzoek loopt nog, later vandaag meer informatie

De verdachte man die vrijdag werd opgepakt toen hij aan het filmen was bij de ingang van het PSV-stadion waar Guus Meeuwis een optreden verzorgde, blijft vooralsnog in hechtenis. Volgens de politie loopt het onderzoek door en komt zij maandag met meer informatie naar buiten met mogelijk ook meer over de achtergrond van de verdachte.

De 29-jarige man uit Amsterdam gedroeg zich opvallend, had daar geen verklaring voor en had bovendien geen kaartje bij zich voor het concert. Omdat uit onderzoek bleek dat de man bij de politie bekend stond als “mogelijk geradicaliseerd” werd hij rond 20.15 uur gearresteerd en sloeg de politie groot alarm. Eenheden uit de Brabantse provincie en ver daarbuiten werden ingezet en boven de stad vloog lange tijd een politiehelikopter.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.