TPOok!

 
Buitenland

Politie Londen: ‘6 doden bij flatbrand, tientallen gewonden, meer doden verwacht’

'Complexe bergingsoperatie' verwacht, over oorzaak inferno nog niets bekend

Zeker zes mensen zijn om het leven gekomen door de brand in een torenflat in Londen. “Dat aantal gaat naar verwachting nog omhoog tijdens de complexe bergingsoperatie, die enkele dagen in beslag zal nemen”, meldde de politie in de Britse hoofdstad.

De hulpdiensten maakten eerder al bekend dat tientallen mensen gewond zijn geraakt door de brand, die uitbrak in de nacht van dinsdag op woensdag. “Onze gedachten gaan uit naar iedereen die betrokken is bij deze schokkende brand in de Grenfell Tower”, stelde politiechef Stuart Cundy.

Het identificeren van de slachtoffers neemt volgens de politie waarschijnlijk “enige tijd” in beslag. Over de oorzaak van het inferno is nog niets bekend. De brandweer meldde aan het eind van de ochtend dat de bluswerkzaamheden nog gaande zijn. Ook zoeken brandweerlieden nog naar slachtoffers.
(ANP)

Lees ook:
‘Bewoners riepen om hulp’ bij megabrand in Londense flat, zeker al 30 gewonden

Al jarenlang klachten over veiligheid van bewoners Londense rampflat

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.