TPOok!

 
Binnenland

Moskee met imam die islam boven grondwet stelde, overweegt stappen

Filmen mocht ook niet in 'open, transparante en verbindende' moskee

De imam van de Al Ihsane-moskee kwam in opspraak nadat hij 9 juni stelde dat gelovigen niet moesten protesteren tegen de Marokkaanse overheid. Volgens een heimelijk gemaakte video van de dienst zei hij onder meer:

Demonstreren is tegen ‘de islamitische regels’ en ‘de wetten van Allah’. ‘We maken iets illegaals legaal, met als excuus dat het zo in de wet staat’. Gelovigen moeten ‘verstandig zijn en islamitische wetgeving volgen’, want ‘het is absoluut niet toegestaan om tegen de leider der gelovigen te zijn’

De Marokkaans-Nederlandse schrijver Asis Aynan was geschokt door deze uitlatingen en kondigde aan aangifte te doen tegen de imam.

De moskeebestuurders zijn nu op hun beurt boos over het filmen van de preek, zeggen zij in een persbericht.

Moskee Al-Ihsane staat open voor iedereen. Het bestuur kent de gemeenschap goed. Degene die vrijdag 9 juni j.l. tegen de regels van de moskee in opnames van de preek maakte en de preek verstoorde door openlijk te protesteren tegen de strekking ervan, is een onbekende voor onze gemeenschap.

Dus de moskee is ‘open voor iedereen’ en noemt zichzelf in het persbericht ook herhaaldelijk ‘transparant’ maar filmen dat een imam islamitische wetten boven Nederlandse grondrechten stelt, mag er dan weer niet. Waarvan akte. De moskee beraadt zich op ‘mogelijke juridische stappen.’

Video – Imam verbiedt Amsterdamse moskeegangers te demonstreren, schrijver doet aangifte

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.