TPOok!

 
Binnenland

‘Mogelijk geradicaliseerde’ man die verdacht deed bij concert Guus Meeuwis is vrijgelaten

Onderzoek leverde 'onvoldoende vermoeden van schuld' op volgens OM

De 29-jarige Amsterdammer die wegens verdacht gedrag vorige week bij het PSV-stadion werd aangehouden, komt vrij. Het Openbaar Ministerie (OM) overweegt hoger beroep.

Het OM verdenkt hem van betrokkenheid bij de voorbereidingshandelingen voor een terroristisch misdrijf en wilde hem langer vasthouden. Maar de rechter-commissaris in Den Bosch heeft vrijdag geoordeeld dat het onderzoek naar de verdenkingen onvoldoende vermoeden van schuld heeft opgeleverd, liet een rechtbankwoordvoerster weten.

De man werd vorige week vrijdag opgepakt toen hij aan het filmen was bij de ingang van het PSV-stadion, waar Guus Meeuwis optrad. Hij gedroeg zich opvallend, had daarvoor geen verklaring en had geen kaartje voor het concert.

De man stond bij de politie bekend als “mogelijk geradicaliseerd”. Daarom werd groot alarm geslagen.

Minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) zei vrijdag dat de rechter uiteindelijk beslist of iemand vrijkomt en dat het Openbaar Ministerie zich beraadt. Hij kan niets zeggen over wat er precies in het onderzoek naar de man is gevonden.

Hij benadrukt dat de veiligheidsdiensten “al het nodige doen” om een aanslag te voorkomen. Op de vraag of Blok bezorgd is, zei de minister dat hij “permanent waakzaam” is en dat dit “helaas de realiteit van alledag” is.

Blok zegt ook dat de wet klaarligt die het mogelijk maakt om de tijdelijke hechtenis van terrorismeverdachten te verlengen. “Die gaat nog voor de zomer naar de Kamer.”
Lees ook:

‘Mogelijk geradicaliseerde’ arrestant Guus Meeuwis-concert blijft vastzitten

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.