Buitenland

Britse politie gaat er van uit dat bij brand Grenfell Tower vermiste personen zijn omgekomen

17-06-2017 16:48

De Britse politie zegt er van uit te gaan dat de mensen die worden vermist na de brand in de Londens Grenfell Tower allemaal zijn omgekomen in de vuurzee. Als alle vermisten inderdaad zijn omgekomen dan loopt het dodental op tot zeker 58.

Politiecommissaris Stuart Cundy van Londen liet weten dat het cijfer van 58 doden inclusief de dertig doden is van wie het overlijden al eerder was bevestigd.

Inmiddels zijn nabestaanden woest op gemeente en anderen mogelijk verantwoordelijken, nu ook de hulpverlening na de ramp steeds meer op en chaos lijkt.

Een woedende menigte bestormde vrijdag het hoofdkwartier van de Londense deelgemeente Kensington en Chelsea . Ze probeerden naar de bovenste verdiepingen te gaan om verhaal bij bestuurders te halen. De politie blokkeerde hun weg in het gemeentehuis.

Er waren al jaren conflicten over het gebouw, onder meer over de gebrekkige brandveiligheid. Een actiegroep heeft de gemeente en de verhuurdersmaatschappij meerdere malen van ernstige nalatigheid beschuldigd.