TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Britse politie gaat er van uit dat bij brand Grenfell Tower vermiste personen zijn omgekomen

Dodental nu op 58

De Britse politie zegt er van uit te gaan dat de mensen die worden vermist na de brand in de Londens Grenfell Tower allemaal zijn omgekomen in de vuurzee. Als alle vermisten inderdaad zijn omgekomen dan loopt het dodental op tot zeker 58.

Politiecommissaris Stuart Cundy van Londen liet weten dat het cijfer van 58 doden inclusief de dertig doden is van wie het overlijden al eerder was bevestigd.

Inmiddels zijn nabestaanden woest op gemeente en anderen mogelijk verantwoordelijken, nu ook de hulpverlening na de ramp steeds meer op en chaos lijkt.

Een woedende menigte bestormde vrijdag het hoofdkwartier van de Londense deelgemeente Kensington en Chelsea . Ze probeerden naar de bovenste verdiepingen te gaan om verhaal bij bestuurders te halen. De politie blokkeerde hun weg in het gemeentehuis.

Er waren al jaren conflicten over het gebouw, onder meer over de gebrekkige brandveiligheid. Een actiegroep heeft de gemeente en de verhuurdersmaatschappij meerdere malen van ernstige nalatigheid beschuldigd.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.