TPOok!

 
Binnenland

Acties FNV leggen treinverkeer Den Haag en Zwolle deels plat

Bond: 'We merken dat mensen strijdbaar zijn'

Het treinverkeer in Den Haag en Zwolle ligt voor een deel plat. Rond 06.00 uur zouden een paar treinen niet zijn vertrokken, maar sommige treinen rijden ook wel.

Het beeld in Den Haag is volgens een woordvoerster van FNV Spoor half om half. “Er rijden wel wat treinen, maar er zijn er ook uitgevallen”. In Zwolle hebben zich volgens FNV Spoor tientallen stakers gemeld. “De opkomst is prima. We merken dat mensen strijdbaar zijn”, aldus een woordvoerder. De bond had afgelopen week al gemeld actie te gaan voeren. Tussen 5.00 uur en 6.30 uur hebben zich in Den Haag twintig stakers ingeschreven. “We verwachten dat dit er rond de spits nog wel meer gaan worden, want mensen kunnen zich inschrijven als hun dienst begint”.

Volgens de NS reden er rond 6.30 uur meer treinen wel dan niet. “Maar iedere trein die uitvalt is vervelend. We proberen reizigers zo goed mogelijk te helpen en adviseren mensen om op tijd naar het station te vertrekken en de reisinformatie goed in de gaten te houden”, zie een zegsman van het spoorbedrijf.

Den Haag en Zwolle

Leden van FNV leggen het werk maandag tussen 05.00 en 09.00 uur stil op de stations Den Haag en Zwolle.

De actievoerende NS-werknemers willen dat de Nederlandse Spoorwegen weer meebieden op de concessies voor regionale lijnen en stoppen met de werkgelegenheid uit de regio’s weg te halen.
(TPO/ANP)

   

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.