Buitenland

Dode bij Londense moskee-aanslag was mogelijk al voor aanval dood

Kreeg al eerste hulp voordat busje de menigte ramde, oorzaak overlijden nog onzeker

De man die maandagmorgen bij een vermoedelijke aanslag met een bestelbusje bij een moskee zou zijn gedood, was mogelijk al voor de aanslag overleden. Dit heeft een coördinator terrorismebestrijding van de Britse politie, Neil Basu, maandag beklemtoond.

Britse media gaan er op gezag van ooggetuigen en andere autoriteiten vanuit dat er een terroristische aanslag was op moslims en dat daarbij een dode is gevallen en tien mensen gewond zijn geraakt . Een blanke man zou opzettelijk zijn ingereden op moslims voor een islamitisch centrum vlakbij een moskee. Maar Basu zei maandag dat “de aanval gebeurde toen er al op het trottoir een man eerste hulp kreeg en die man is helaas overleden”.

Het is volgens Basu te vroeg om te concluderen dat het overlijden van die man verband houdt met de aanslag. Wat de bestuurder van het bestelbusje bewoog, is nog onduidelijk, maar alles wijst in de richting van een terroristische aanslag en alle slachtoffers zijn islamieten, aldus de coördinator.

(ANP)

Lees ook:
Aanslag met wit busje op voetgangers vlak bij Londense moskee, zeker 1 dode en 10 gewonden

Video – Dader moskee-aanslag Londen wilde ‘alle moslims vermoorden’

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.