Binnenland

Mishandelde homo Amsterdam blijkt Surinaamse toerist, vriend moet tanden missen

19-06-2017 20:07

De slachtoffers van het geweld op het Amsterdamse Damrak gisteren, de 23-jarige homo Kevin en zijn vriend, zijn vrijwel zeker aangevallen om hun geaardheid door vier mannen. Stadszender AT5 belde met Kevin (zie video hier onder) en hij verklaarde dat hij en zijn vriend met de latere daders in een ‘discussie’ belandden. De mannen zouden onder meer hebben gezegd: “Waarom zijn jullie gay?” en “gay zijn is niet goed.”

Toen liep het uit de hand. AT5:

Maar als de ruziemaker even later op het Damrak met zijn vrienden het tweetal opzoekt, is duidelijk dat ze uit zijn op een ‘gay die te veel praat’. ‘O jee, dit wordt nu heftig’, dacht Kevin. Hoewel omstanders proberen in te grijpen, kunnen ze niet voorkomen dat meerdere jongens tegen de vriend van Kevin schoppen.

De mannen raken gewond; Kevin aan lip en hoofd en zijn vriend moet enkele tanden missen. Kevin kan voorlopig niet werken door de pijn en door zijn gehavende uiterlijk. Als croupier in een casino moet hij er representatief uitzien. De politie geeft geen signalementen vrij van de vier daders, wel zouden er camerabeelden zijn veiliggesteld.

Lees ook:
Twee homoseksuele mannen mishandeld door vier homohaters, op Damrak Amsterdam