Nederlandse Politiebond houdt iftar met gebed temidden van islamitische terreurgolf in Europa

21-06-2017 11:43

De Nederlandse Politiebond houdt dit jaar, net als de Amsterdamse politie, een iftar-maaltijd om de ramadanvasten te doorbreken, meldt de Telegraaf. Dit terwijl het nieuws over islamitische terreurdaden en het nipt verijdelen van islamitische terreurdaden het nieuws al weken beheerst, en er in Nederland maar zo’n 6% van de bevolking moslim is.

Ook is ramadan ieder jaar weer aanleiding voor rellen en ongeregeldheden, meest stuitende geweldpleging dit jaar was natuurlijk de politiewagen die in Amsterdam West in brand werd gestoken. Maar ook een man die belaagd werd, kreeg van de politie te horen dat het met ramadan nou eenmaal onrustig is in bepaalde wijken.

Maargoed, toch gaat de Nationale Politie gezellig meedoen aan dit ‘feest’ en laat aan de Telegraaf weten “dat het van belang is dat de politie goed aangesloten is op de maatschappij. Een iftar is een voorbeeld van ’verbinding met de buitenwereld’ en kan dienen om collega’s te verbinden.”

VVD-Kamerlid Tellegen: „Ik heb dit filmpje (van de Amsterdamse iftar, red.) met stijgende verbazing zitten kijken.” Ze wil een kabinetsbrief over het waarom van deze activiteit. “Als dit filmpje is wat het lijkt, dan staat dit haaks op het beleid: scheiding van kerk en staat.”

De 94% van de bevolking die niet islamitisch is en die geen enkele ‘verbinding’ ervaart vanuit de religie van de vrede, moet deze inbreuk op scheiding van kerk en staat maar gewoon slikken. Maar dat vinden ze vast niet erg, de islam heeft niets dan goodwill gekweekt de afgelopen jaren.

BEELD: Een traditioneel Europees feest, Kerstmis, in Berlijn, 2016. Ook daar was veel politie aanwezig. Maar niet voor een gezellige maaltijd.