Buitenland

Turk beukt vrouw in korte broek ‘want ramadan’

21-06-2017 21:06

 

Een 21-jarige Turkse vrouw is tijdens een busreis vorige week in Istanbul mishandeld door een islamitische man vanwege haar ‘ongepaste’ kleding. Voordat hij zijn in korte broek gehulde medepassagier in haar gezicht sloeg, riep hij: “Schaam jij je niet ervoor om je zo te kleden gedurende de ramadan?” Bij de daaropvolgende confrontatie ramde de moslim het slachtoffer nog diverse malen in haar gezicht, zoals te zien is in bovenstaande video.

Direct na de mishandeling, die plaatsvond op 14 juni, deed de jonge vrouw aangifte. De politie kon de agressieve islamiet drie dagen later inrekenen, schrijft dagblad Hürriyet.

Tijdens het politieverhoor verklaarde de man, ene Ercan Kiziltas, dat hij de shorts als “een provocatie” zag. “Vrouwen die zich op zo’n wijze kleden tasten iemands sensualiteit aan”, aldus het vrome sujet. Justitie klaagde hem vervolgens aan voor mishandeling en haatzaaierij.

Vlak voordat Kiziltas het politiebureau mocht verlaten, ontdekten agenten dat hij nog bijna 4 jaar celstraf voor belastingfraude had openstaan. Direct daarna werd de religieuze vrouwenmepper afgevoerd naar de gevangenis.

Omdat het aanvankelijk leek of Kizaltas daadwerkelijk was vrijgelaten, diende het slachtoffer een petitie in bij het OM. “Het enige dat ik verlang van justitie is dat de aanvaller een gepaste en afschrikkende straf krijgt”, verklaarde studente Melisa Sağlam. “Ik wil niet dat hij vrij kan rondlopen, want dat kan ik ook niet meer.”

De vrouw zou inmiddels niet meer in haar eentje met het ov durven reizen.