Binnenland

Bredaas zwembad geteisterd door ‘jongeren’, 1 aangifte van mishandeling

29-06-2017 14:38

Het zwembad Wolfslaar in Breda heeft overlast ervaren door groepen ‘jongeren’. Er was sprake van vechtpartijen, vuurwerk in de kleedkamers, een meisje dat bij de keel zou zijn gegrepen, ruzies en een ‘onprettige sfeer’. Dit schrijft BN De Stem.

Volgens locatiemanager Pim de Jager is er inmiddels ingegrepen: “De groepen die de overlast veroorzaken herkennen we en het gaat vaak om dezelfde jongeren, waar een aantal raddraaiers tussen zitten. Hen hebben we er vorige week definitief uit gezet. Van hen was duidelijk dat ze niet komen zwemmen, maar komen vechten. Hun ouders hebben ook een brief gekregen, alsmede de politie. Ze zitten nu bij ons in het dossier. Met de politie onderhouden we nauw contact over de situatie. Als de volgende persoon zich met dit gedrag aandient, dan gaat die er ook uit. De uitzettingen hebben geholpen: de sfeer is inmiddels weer een stuk beter.”

Een woordvoerder van de politie zegt dat er de afgelopen maand sprake was van 5 meldingen en 1 aangifte. In de comments onder het artikel doen mensen die zeggen dat ze ooggetuigen waren, hun zegje over de ‘jongeren’.