Binnenland

Man sticht brandje in kinderdagverblijf Amsterdam Noord, aanhouding loopt uit op schietpartij

30-06-2017 17:19

De politie heeft vrijdag geschoten bij de aanhouding van een man die een brandje zou hebben gesticht in een kinderdagverblijf in Amsterdam-Noord. Daardoor raakte volgens een woordvoerder niemand gewond. De kinderen waren op het moment van de arrestatie al in veiligheid gebracht op een andere locatie.

De politie en brandweer kregen rond 14.00 uur een melding van een brand in de kelder van kinderdagverblijf Johanna Margaretha op de Wingerdweg. Op het moment dat de hulpdiensten arriveerden, was het kinderdagverblijf al ontruimd. De kinderen waren ondergebracht op een andere locatie. In de kelder werd een 45-jarige Amsterdammer aangetroffen die daar volgens de zegsman niet hoorde te zijn. Hij zou het brandje hebben gesticht.

Toen de politie hem wilde aanhouden, gaf hij zich niet zomaar over en ontstond een dreigende situatie, aldus de woordvoerder. Daarop heeft de politie geschoten. De man kon vervolgens worden aangehouden en de brandweer heeft de kleine brand geblust. Over zijn motief kon de politie nog niets zeggen, maar hij staat bekend als overlastgever.

(ANP)