Binnenland

Serieverkrachter Mustafa A. veroordeeld tot 14 jaar cel voor 3 verkrachtingen in Amsterdam

04-07-2017 14:31

De 35-jarige Mustafa A. moet veertien jaar de cel in voor de gewelddadige verkrachting van drie vrouwen begin vorig jaar in Amsterdam. Dat heeft de rechtbank Amsterdam dinsdag beslist. De straf valt hoger uit dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM), die eerder twaalf jaar gevangenisstraf eiste.

De verkrachtingen hadden plaats op 28, 30 en 31 januari vorig jaar. Het eerste slachtoffer werd van haar fiets getrokken op de Wenckebachweg, waarop de dader zich aan haar vergreep. Twee dagen later volgde een jonge vrouw in de Maassluisstraat in een lift van een appartementencomplex en het derde slachtoffer werd verkracht bij de Sloterplas.

A. kon worden aangehouden na het tonen van beelden in diverse opsporingsprogramma’s, waarop te zien was hoe een man de telefoon van een van de slachtoffers in een belwinkel wilde verkopen.

Tijdens het proces deed Mustafa A., die al jaren illegaal in Nederland verblijft, alsof hij geen Nederlands sprak. Dit terwijl hij de slachtoffers wel in het Nederlands bedreigde. Ook hoorde hij hun getuigenverklaringen onbewogen aan.

(ANP/TPO)