Binnenland

Zoeken: vuurwapengevaarlijke crimineel die twee keer verlof kreeg en twee keer ontsnapte

05-07-2017 15:52

Nederlandse justitie heeft het voor elkaar gekregen om de vuurwapengevaarlijke, onberekenbare crimineel genaamd Luciano Dijkman gewoon wéér met verlof te sturen, terwijl hij al eerder uit verlof ontsnapt was. Ook tijdens zijn tweede verlof ontsnapte de man dus.

Na de vorige ontsnapping kon hij weer worden aangehouden. Deze keer is Dijkman al een maand niet meer boven water gekomen dus of u een oogje in het zeil houdt, vooral als u in Amsterdam woont of werkt want daar zou hij zich vermoedelijk ophouden.

De man ontsnapte in januari vorig jaar ook al tijdens een verlof. Hij ontkwam, nadat hij was gespot door agenten, aan de politie en werd in zijn elleboog geschoten. Later kon hij alsnog worden aangehouden. Hij deed aangifte tegen de schietende agent maar die werd niet vervolgd.

Luciano Dijkman is 19 jaar, blank, 1 meter 80 lang en heeft een gespierd postuur. Als u hem ziet, graag niet zelf benaderen. Mensen met informatie kunnen contact opnemen met de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.