Buitenland

Warzone Hamburg escaleert, politie doet noodoproep ondersteuning uit andere deelstaten

07-07-2017 12:58

De grimmige sfeer tijdens de G20-top in Hamburg begint te veranderen in een gewelddadige sfeer die door sommige inwoners inmiddels wordt omschreven als die van een ‘burgeroorlog’. Door aanhoudend zwaar geweld van extreem-linkse militante groepen ‘black blocks’ ziet de polizei zich inmiddels genoodzaakt hulp in te roepen uit andere deelstaten, zo meldt Die Welt.

Uit onderschepte interne politieberichten zou blijken dat de polizei de zaak heeft ‘onderschat’, terwijl er reeds meer dan 20.000 agenten op de been zijn om Hamburg en de Hamburgers te beschermen tegen het linkse geweld. De politie heeft inmiddels gecommuniceerd dat er sprake is van ‘alarmerende signalen’.

In de afgelopen nacht zijn er ontelbaar veel vernielingen aangericht in Hamburg. Tenminste 61 auto’s zijn in de fik gestoken, een politiebureau werd bestormd en beschadigd, en zelfs een politiehelikopter werd beschoten met lichtkogels.

Bij het hotel waar de Russische president Poetin verblijft zijn ‘s nachts beveiligers bedreigd. In de loop van vrijdagochtend hebben de veiligheidsautoriteiten hun zorgen geuit en zich afgevraagd of de veiligheid in Hamburg nog wel is te handhaven.

Zeker 111 agenten zijn inmiddels gewond geraakt, het aantal gewonde linkse demonstranten is onbekend.