TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Kwart van Nederlandse bruggen slecht onderhouden

Gelukkig heeft Nederland niks met water

Tags: ,

Bijna een kwart van de bruggen op het Nederlandse hoofdwegennet kampt met achterstallig onderhoud. Gevaar voor de veiligheid is er nog niet, maar er zijn soms storingen die voor overlast zorgen, meldt het AD vandaag.

Van de 70 grote bruggen over water heeft Rijkswaterstaat zowel de bewegende als de vaste delen onderzocht op een dergelijke constructie. Aanleiding van dit onderzoek waren de problemen vorig jaar met de Merwedebrug bij Gorinchem.

Maandag zal minister Melanie Schultz aan de Tweede Kamer schrijven dat bij 16 van deze bruggen achterstallig onderhoud is geconstateerd. Voor de helft daarvan zullen binnen ongeveer 15 jaar fikse maatregelen (zoals versterking) nodig zijn om de veiligheid van de waterovergangen te blijven waarborgen.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.