Binnenland

Twee Nederlanders gearresteerd na extreemlinks geweld Hamburg

11-07-2017 14:56

Bij de ernstige ongeregeldheden tijdens de G20-top in Hamburg zijn zeker twee Nederlanders opgepakt. De politie in Hamburg bevestigt dit dinsdag na berichtgeving van De Telegraaf en Omroep Gelderland.

Een van de mannen is een 33-jarige Nijmegenaar die nog steeds vast zit. “De man heeft gevraagd om bijstand. Die krijgt hij van het Nederlands consulaat in Düsseldorf”, aldus een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Het ministerie kon de tweede aanhouding niet bevestigen.

Media in Duitsland meldden eerder dat mogelijk ‘meerdere mensen uit Nederland’ zijn aangehouden. “We hebben de afgelopen dagen meerdere keren navraag gedaan, maar kregen steeds geen bevestiging van de lokale autoriteiten”, aldus het ministerie.

Tijdens de topconferentie werden tussen donderdag en zondag meer dan vierhonderd relschoppers aangehouden, naast veel Duitsers ook demonstranten uit Italië, Frankrijk, Oostenrijk en Spanje. Bijna vijfhonderd politiemedewerkers raakten gewond door flessen, vuurwerk en andere voorwerpen waarmee ze werden bekogeld.