TPOok!

 
avatar
   
Video

Video – Agenten neergeschoten door terroristen op Tempelberg

Drie daders doodgeschoten

Tags:

Twee Israëlische politieagenten zijn overleden kort nadat ze bij bij de Tempelberg of het Verheven Heiligdom in het oude centrum van Jeruzalem vrijdag waren beschoten door Palestijnen. Een andere agent raakte licht gewond.

Israëlische media meldden dat drie gewapende terroristen naar de Leeuwenpoort aan de noordkant van het heiligdom liepen en begonnen te schieten toen ze agenten zagen. Ze renden vervolgens in de richting van de islamitische gedenkplaats de Rotskoepel, maar werden achterhaald en doodgeschoten door de politie.

Het waren volgens Israëlische media geen Palestijnen uit de bezette gebieden, maar Palestijnen met de Israëlische nationaliteit, die ook Israëlische Arabieren worden genoemd.

Het heiligdom met de Rotskoepel en de al-Aqsamoskee is vrijdag na de schietpartij ontruimd en gesloten. Het is voor het eerst sinds 2014 dat de Israëlische politie het complex sluit.


ANP/TPO

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.