TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Christelijke man draagt zichtbaar kruisje, wordt aangevallen door Noord-Afrikaanse jongens, in Berlijn

Vooral tot christen bekeerde moslims slachtoffer van christenhaat

Tags: ,

Een 39-jarige man is vrijdagochtend vroeg in een Berlijnse tram aangevallen en mishandeld door drie minderjarige jongens van Noord-Afrikaanse afkomst omdat hij een ketting met een kruisje droeg. Volgens de polizei vroeg één van de jongens wat de man om zijn nek droeg en werd hij vervolgens uitgescholden voor ‘vuile flikker’ en in zijn gezicht geslagen. De man raakte niet gewond, meldt Die Welt.

Het is niet de eerste keer dat in Duitsland sprake is van geweld die expliciet tegen christenen lijkt te zijn gericht. In mei werd in Berlijn een homoseksuele man aangevallen omdat hij een kruis om zijn nek droeg. Een compleet gezin viel hem lastig en mishandelde hem.

Later die maand werd in Prien an Chiemsee een Afghaanse christelijke vrouw voor de ogen van haar kinderen doodgestoken door een islamitische Afghaan.

Aanvallen op mensen vanwege hun christelijke geloof worden in Duitsland niet apart geregistreerd. Maar men gaat er vanuit dat het met name tot christendom bekeerde moslims zijn in bijvoorbeeld azc’s die slachtoffer worden van een aanval door moslims.

 

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.