avatar
   
Binnenland

Nog geen enkele vrouw kwam door opengestelde keuring Mariniers

Slechts handjevol sollicitaties

Een half jaar nadat het prestigieuze Korps Mariniers werd opengesteld voor vrouwen, heeft slechts een handjevol gesolliciteerd. De vrouwen solliciteerden zowel op officiers- als soldaatfuncties. Geen enkele vrouw kwam door de keuring, zo bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Defensie tegen De Telegraaf.

Defensie heeft zelf geen verklaring waarom vrouwen niet geïnteresseerd lijken in het marinierswerk. “Het is vrij mannelijk werk, maar er zijn ongetwijfeld ook vrouwen die het kunnen”, zegt een woordvoerder in de krant.

Oud-generaal-majoor der Mariniers Frank van Kappen is niet verrast dat vrouwen vooralsnog niet veel interesse lijken te hebben. “Ik denk dat er maar weinig vrouwen zijn die zich aangetrokken voelen tot dit vak, waarin je smerig wordt en puur fysiek bezig bent.”

(ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.