Binnenland

Amsterdamse radicaliseringsexpert Saadia a.-T. geschorst om vriendjespolitiek

20-07-2017 08:34

Al in mei 2013 was het voor ingevoerden (ondergetekende dus, told you so..) in het Amsterdams-islamitische subsidiewereldje duidelijk dat ‘radicaliseringsexpert’ Saadia a.-T. weleens een lucratief klusje doorschoof naar de door Koeweitse moslimbroeders betaalde jongerenimam Yassin el-Forkani. Vier jaar later zijn ze er bij de gemeente Amsterdam ook achter en is de vrouw op non-actief gezet. Ook onderzoekt het Openbaar Ministerie haar handel en wandel.

De Telegraaf meldt:

Saadia a. T. huurde veel externe krachten in. Daarbij gaat het onder meer om jeugdwerkers, die fungeren als ogen en oren in de wijken. Met name in de stadsdelen Oost, Nieuw-West en Noord vindt radicaal gedachtegoed een vruchtbare voedingsbodem, vertellen mensen uit de veiligheidsketen in de hoofdstad.

A.-T. was rechterhand van Amsterdamse burgemeester Van der Laan inzake SyriĆ«gangers en radicalisering, financiĆ«le verantwoording hoefde zij zelden of nooit af te leggen en “de burgemeester vaart blind op haar kennis”, zegt een ingewijde tegen de Telegraaf. Zij zou onder meer aanzienlijke bedragen in opdrachten hebben uitbesteed aan een man met wie zij een relatie zou hebben.