Binnenland

Islamitische basisscholen in Amsterdam keren zich tegen islamitische middelbare school

31-07-2017 09:22

Islamitische basisscholen uit de regio Amsterdam zullen ouders niet adviseren hun kinderen naar de nieuwe middelbare school van Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) te sturen. Ze hebben geen vertrouwen in het bestuur, dat volgens hen “totaal geen ervaring of affiniteit met onderwijs” heeft. Dat schrijven vier islamitische schoolbesturen van vijftien basisscholen in een gezamenlijke verklaring die ze deze maandag naar buiten brengen, meldt NRC.

“De bestuursleden van SIO zijn in onze ogen cowboys zonder oog voor het algemeen belang”, zegt Redouan Boudil, directeur-bestuurder van Stichting Noor en As-Siddieq, waaronder acht islamitische basisscholen vallen.

Woensdag bleek dat de middelbare school komend schooljaar toch open mag. De Raad van State oordeelde toen dat demissionair staatssecretaris Sander Dekker het geld voor deze school niet had mogen weigeren. Dekker besloot hier vorig jaar toe vanwege een steunbetuiging van een van de bestuursleden van SIO aan terreurgroep Islamitische Staat.

(ANP)

Lees ook:

Stichting ronselt leerlingen voor islamitische school die er nog niet eens is

Stichting ronselt leerlingen voor islamitische school die er nog niet eens is