Binnenland

‘Het Nederlandse Leeuw Event’ – Met Jordan Peterson, politici en groot publiek brainstormen over toekomst

03-08-2017 12:05

Op 19 januari 2018 vindt dankzij stichting de ‘Nederlandse Leeuw’ in de Broodfabriek in Rijswijk een nationale brainstormsessie plaats, met als doel om ‘dwars door het midden’ een ‘policor vrij’ debat te voeren over de staat van ons land, aldus de organisatie.

“Wij geloven niet meer dat de progressief liberalen de problemen van onze tijd gaan oplossen, dat hebben ze al veertig jaar geprobeerd.We moeten het over een andere boeg gooien, dichter bij de bevolking.”

De ondertitel voor het event was eerst: ‘oplossingen door disruptie’, vertelt organisator Rutger van den Noort aan ThePostOnline. Maar het idee is veel simpeler – en serieuzer. Hoe kunnen we het immigratie- en integratievraagstuk op een vernieuwende manier bespreken en oplossen, vanuit links-liberale én conservatieve hoek? Er zullen acht deelonderwerpen worden voorgelegd ter discussie, variërend van immigratie, islam en identiteit tot politieke correctheid en beeldvorming.

Kaarten vanaf september te koop

De website van de ‘Nederlandse Leeuw’ gaat in september online, dan kunnen ook kaarten worden besteld (EUR 25,-). Er zal ook live-muziek zijn en veel mogelijkheid tot interactie tussen sprekers en publiek, onder andere via een ‘live polling systeem’.

Er is voor de zekerheid een back-up locatie geregeld. De komst van de Canadese klinisch psycholoog en professor Jordan Peterson als keynote spreker was een grote wens van de organisatie, maar betekent ook dat het event zal groeien. Peterson heeft deze week aan de ‘Nederlandse Leeuw’ laten weten dat hij er naar uit kijkt en dat de uitnodiging tevens het vertrek- en ankerpunt is voor een Europese tour die hij wil doen.