Binnenland

Saadia a.-T., baas antiradicalisering Amsterdam: ‘Het heeft niets met islam te maken’

04-08-2017 10:10

Saadia a.-T. werd op 20 juli jongstleden op non-actief gesteld om vermeende vriendjespolitiek. Zij was rechterhand van Amsterdamse burgemeester Van der Laan inzake Syriëgangers en radicalisering, financiële verantwoording hoefde zij zelden of nooit af te leggen. “De burgemeester vaart blind op haar kennis”, zegt een ingewijde tegen de Telegraaf. Zij zou onder meer aanzienlijke bedragen in opdrachten hebben uitbesteed aan een man met wie zij een relatie zou hebben.

Ook heeft zij de echtgenoot van haar goede vriendin Fatima Elatik aangesteld, en in de nasleep van dit nieuws kwam er al snel een ware beerput aan belangenverstrengeling van Marokkaans/islamitische PvdA-ers aan het licht. Een beerput die ondergetekende al in 2013 deels opende, trouwens, maar daar is toen helemaal niets mee gedaan.

Enfin, nieuwe, schokkende feiten in de Telegraaf vandaag. A.-T. heeft door incompetent op te treden, niet kunnen voorkomen dat enkele jongeren – ondanks dat hun ouders alarm sloegen- naar het kalifaat van Islamitische Staat afreisden. In dossiers van minimaal vijf Amsterdamse jongeren heeft ze volgens betrokkenen te laks gereageerd. Signalen over ronselaars werden ook genegeerd. Begeleiding werd overgelaten aan een bevriende buurthuiswerker zonder psychologie-opleiding die weigerde te praten over de islam als factor van radicalisering.

Verder mag de islamitische moslimradicalisering in het mohammedanisme natuurlijk beslist niets met islam te maken hebben, wij citeren de Telegraaf:

In weerwil van alle verhalen over ronselaars in bijvoorbeeld Oost en Geuzenveld, stelt de gemeente sinds mei 2015 dat ’de oorzaak van extremisme in toenemende mate buiten de religie ligt’. Dit is burgemeester Van der Laan ingefluisterd door Saadia, zeggen twee bronnen.

Dus al zeker sinds 2015 is – door toedoen van Saadia a.-T.- islam beschermen belangrijker voor de gemeente Amsterdam, dan de eigen bevolking en radicaliserende jongeren beschermen. Waarvan akte.