TPOok!

 
Buitenland

Erdogan bluft weer tegen Duitsland: ‘mijn land haalt Duitsland in’

Zegt dat 'zijn' burgers in het buitenland zullen terugkeren

De Turkse president Erdogan heeft weer eens uitgehaald naar Duitsland. In een toespraak tijdens een bijeenkomst van zijn AK-partij in Rize kondigde hij aan van Turkije een modernere staat te zullen maken dan Duitsland.

“Wanneer mijn burgers, die op dit moment in het buitenland wonen, in het land terugkeren, zullen zij zeggen: wat is Duitsland nu helemaal”, aldus Erdogan. “Zij zullen zeggen: mijn land heeft het ingehaald.”

Daarna verweet hij Berlijn weer dat het terroristen steunt, in plaats van ze uit te leveren aan Turkije, zo meldden Duitse media dinsdag. Berlijn en Ankara leven al enige tijd op gespannen voet. Duitsland wil dat Turkije drie mensen met een Duits paspoort vrijlaat die vastzitten vanwege terreurbeschuldigingen.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.