Binnenland

Twee Surinaams-islamitische terreurverdachten ontkennen alles

10-08-2017 15:13

De twee Nederlandse broers die in Suriname verdacht worden van terroristische activiteiten en het beramen van een aanslag, ontkennen deze beschuldiging. Dat hebben de advocaten van de twee verdachten donderdag gezegd.

Het is voor de advocaten nog steeds niet duidelijk wat voor de Surinaamse autoriteiten de aanleiding is geweest de twee mannen eind juli te arresteren, geeft advocaat Raoul Lobo aan. Omdat de raadsmannen afgelopen dinsdag pas voor de eerste keer contact mochten hebben met de verdachten, hebben ze nog lang niet voldoende informatie, aldus Lobo. “We hebben nog geen dossier gekregen. De jongens ontkennen. Dus dan moeten we nu bestuderen wat de overheid tegen ze heeft”, reageert hij.

Tijdens de huiszoeking zou er geen belastend materiaal zijn gevonden, aldus Lobo. Een mogelijke aanleiding voor de verdenkingen kan zijn dat een van de broers een tijdje onderdak heeft geboden aan een jongen met radicale ideeën, denken de advocaten. De inlichtingendiensten hield de jongen in de gaten, waardoor de verdachten ook in beeld kwamen. De twee verdachten die op 23 juli werden opgepakt, zijn broers die in de islamitische slagerij van hun vader in Paramaribo werken.

Lees ook: Suriname houdt twee Nederlandse terreurverdachten aan