Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Binnenland

Roemeense bende die al rijdend vrachtwagen beroofde blijft langer vast

Nederlandse politie kort voor de arrestatie getipt vanuit Roemenië

De Roemeense ’stuntbende’ die eind vorige maand werd opgepakt voor het beroven van een rijdende vrachtwagen vol iPhones, blijft nog zeker een maand in voorarrest. Naar nu blijkt werd de Nederlandse politie kort voor de arrestatie getipt vanuit Roemenië, meldt De Telegraaf vandaag.

Roemeense ’stuntbende’

Leden van de groep waren in beeld bij de Roemeense politie. Toen die informatie kreeg dat leden naar Nederland zouden gaan, werd een onderzoeksteam dat soortgelijke spectaculaire berovingen in Europa al langer onderzoekt, ingelicht.

De recherche kreeg een telefoonnummer dat vervolgens werd getapt. Een beller praatte over ‘wielen die anders verpakt moesten worden’. Dat gesprek vond plaats drie dagen nadat voor een half miljoen euro aan telefoons uit een vrachtwagen op de A73 was geroofd. Het zou versluierende taal zijn over de gestolen telefoons. Door dit telefoontje konden de mannen getraceerd worden.

Zo werkt het

Titelfoto: Still Video ITN, met soortgelijke overval
(ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.