avatar
   
Buitenland

Trump belt met China: ‘Eens dat Noord-Korea moet stoppen met provocerend gedrag’

China: 'Nee we riepen beide op tot kalmte'

De Amerikaanse president Trump heeft zaterdag gebeld met zijn Chinese collega Xi Jinping over de crisis met Noord-Korea. Volgens een verklaring van het Witte Huis zijn de twee het erover eens dat “Noord-Korea moet stoppen met provocerend gedrag dat de situatie kan doen escaleren”. Beide landen zullen zich blijven inzetten om het Koreaanse schiereiland van kernwapens te ontdoen, aldus het Witte Huis.

Kalmte

Volgens Chinese staatsmedia riep de Chinese president juist beide partijen op tot kalmte, zoals hij vaker heeft gedaan sinds de spanningen tussen de VS en Noord-Korea weer zijn opgelopen. “Alle partijen moeten afzien van woorden en daden die de spanningen op het Koreaanse schiereiland doen toenemen”, zou Xi gezegd hebben.

China is de belangrijkste bondgenoot van Noord-Korea. Het land stemde onlangs wel in met nieuwe sancties tegen Noord-Korea.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.