Buitenland

Auto rijdt over terras Franse pizzeria binnen, meisje (13) overleden meerdere gewonden

14-08-2017 22:15

In de Franse plaats Sept-Sorts, ten zuid-oosten van Parijs, is een BMW over een terras en in een pizzeria gereden. Daarbij zou een meisje zijn omgekomen en zouden 12 mensen gewond zijn geraakt. Dat melden Franse media maandagavond. Media melden dat de man zelfmoord wilde plegen, tevens had hij meerdere wapens aan boord. Van een terroristisch motief is echter geen sprake.

De bestuurder, een 32-jarige man, is gearresteerd. Volgens de eerste berichten zou wagen opzettelijk op het terras zijn ingereden, maar volgens het Franse BFMTV blijkt uit de eerste verklaringen dat het waarschijnlijk niet om een terreurdaad gaat. De dader zou een einde aan zijn leven hebben willen maken. Hij was niet bekend bij de politie.

Onder de twaalf gewonden zijn er vier slecht aan toe. Een van hen is het jongere broertje van de overleden tiener. In eerdere berichten werd er nog vanuit gegaan dat het meisje 8 jaar oud was, in plaats van een jonge tiener. De gendarmerie vraagt mensen het gebied rondom de pizzeria te respecteren zodat het onderzoek goed afgerond kan worden.