Buitenland

Chauffeur terreurbusje Ramblas Barcelona mogelijk toch nog op de vlucht

19-08-2017 06:48

De chauffeur van het witte busje dat donderdag dood en verderf zaaide op de Ramblas in Barcelona, is mogelijk toch nog in leven en op de vlucht.

Dat zei de Spaanse politie vrijdagavond laat op een persconferentie over de twee dodelijke aanslagen in Barcelona en Cambrils.

Politiechef Josep Lluis Trapero sprak mediaberichten tegen waarin werd gemeld dat een van de vijf terroristen die de Catalaanse politie donderdagnacht doodschoot in Cambrils, inderdaad de bestuurder was van het witte busje dat op mensen inreed op de Ramblas. Onder andere de Spaanse krant El PaĆ­s had dat eerder gemeld.

Terreurdaad in Cambrils

Trapero zei dat niet te kunnen bevestigen. “Het is nog steeds een mogelijkheid, maar anders dan enkele uren geleden verliest die theorie aan gewicht”, zei hij tegen een regionaal tv-station.

De politie sprak eerder het vermoeden uit dat de chauffeur van het bestelbusje, een jongen van zeventien, om het leven was gekomen tijdens de nieuwe terreurdaad in Cambrils. Bij de aanslag met het busje op de Ramblas doodde de bestuurder veertien mensen en vielen meer dan honderd gewonden.

(ANP)