Buitenland

Taliban zullen ‘tot de laatste adem’ een heilige oorlog voeren in Afghanistan

22-08-2017 08:48

De Taliban hebben president Donald Trump gewaarschuwd dat ze ,,tot de laatste adem een heilige oorlog zullen voeren” tegen de Amerikaanse militairen in Afghanistan. De verklaring is een reactie op een toespraak van Trump. Die liet in de nacht van maandag op dinsdag weten dat Washington de militaire campagne in Afghanistan gaat opvoeren.

“We zijn nog lang niet oorlogsmoe en we zullen blijven vechten zolang er Amerikaanse militairen in Afghanistan zijn.We zullen ze angst aanjagen”, liet een Talibanwoordvoerder weten.

Geld en levens

Trump zei in een televisietoespraak dat hij de Amerikaanse militairen niet weghaalt uit Afghanistan. Hij zette de deur open voor het sturen van meer troepen naar het land, maar noemde geen aantallen. De president wil voorkomen dat Afghanistan een vrijplaats wordt voor islamitische terroristen.

Tijdens zijn verkiezingscampagne had Trump nog herhaaldelijk laten weten dat de oorlog in Afghanistan te veel geld en levens kosten. Op dit moment zijn er 8400 Amerikaanse militairen in het land.

(ANP)