TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Duitsland verbiedt links discussieplatform op Indymedia

'Forum voor gewelddadige autonomen'

Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de extreemlinkse internetsite linksunten.indymedia.org verboden. (“Linksonder“) Het platform maakt deel uit van het Indymedia netwerk, een los collectief van links-georiënteerde sites. Tegelijk met de aankondiging van het verbod zijn vrijdagochtend in Freiburg gebouwen doorzocht van de exploitanten van de site, zo meldt Der Spiegel.

Gewelddadige autonomen

Er zijn geen arrestaties verricht, wel nam de politie computers in beslag. De autoriteiten beschouwen de site die sinds 2009 online was, als meest invloedrijke medium van de extreemlinkse scene in Duitsland en als forum voor gewelddadige autonomen. Het platform lijkt ondanks alles nog steeds online, zo constateren Duitse media.

De website is met zijn doel en activiteiten ‘strijdig met de wet’ en ‘richt zich tegen de constitutionele orde’, zo stelt het ministerie ministerie. Op de site kunnen gebruikers anonieme berichten plaatsen.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.