Binnenland

Voordeur Thierry Baudet wéér besmeurd, nu met ‘stinkende substantie’

11-09-2017 08:11

De voordeur van het huis van Thierry Baudet is opnieuw besmeurd, dat meldt De Telegraaf deze ochtend. De politie zou zondagochtend monsters hebben genomen van een ‘stinkende substantie’ bij de deur. Tegenover de krant bevestigen zowel politie als Baudet zelf het voorval.

“Wij hebben daar onderzoek gedaan en onderzoeken nu wat precies de vervuiling is en wie dat heeft aangebracht”, zegt een woordvoerder van politie. Onderzoek moet nu uitwijzen om wat voor stof het gaat.

Eerder werd de woning van Baudet al beklad met roze verf door actiegroep Radicaal Anarchistisch Feministisch Front (RAFF). Ook lieten de daders een poep‘traktatie’ achter in de brievenbus van Baudet. Met roze verf werd een anarchistisch teken en het vrouwensymbool op de deur gekalkt.

Update 12.51 – VVD Amsterdam wil beveiligingsmaatregelen voor Baudet

Update 10.57 -Baudet: ‘Naar voor mijn bovenbuurvrouw’

Baudet zelf wil niet op het voorval ingaan, maar vindt ‘het zo naar voor mijn bovenbuurvrouw’, met wie hij de voordeur deelt. “Ze is op leeftijd en voor haar is het een enorme klap.” Forum voor Democratie zegt erop te rekenen dat de politie opnieuw voortvarend met de zaak aan de slag gaat.