Binnenland

Vrouw die bejaarde man redt van vier agressieve ‘jongeren’ zelf geschopt en geslagen

18-09-2017 20:22

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling op de Tuiniersstraat op woensdag 13 september. Vorige week woensdag werd rond 16 uur een 41-jarige vrouw uit Zaandam mishandeld door een groepje jongeren.

De mishandeling vond plaats ter hoogte van de Deka Markt.

Even daarvoor was het slachtoffer een oudere man in een blauwe scootmobiel te hulp geschoten toen zij zag dat de man werd lastig gevallen door een viertal jongens. De vrouw riep naar de jongeren dat zij moesten stoppen. Hierop werd het slachtoffer door de jongeren aangevallen waarbij zij werd geschopt en in haar gezicht werd geslagen.
Het slachtoffer kon de daders als volgt omschrijven:

Signalement

Allevier de jongens zijn:

– tussen de 16 en18 jaar
– ongeveer 1.75 en 1.80 m. lang
– donker, kort, opgeschoren haar.
– Een van de daders had een stoppelbaardje en droeg zwarte gympen en een zwart trainingspak.
– Dader 2 had een stoppelbaardje en droeg donkere kleding en zwarte gympen. Hij had een witte pet op met een wit embleem erop.
– De andere twee daders droegen allebei donkere kleding en zwarte gympen en een van de twee had verder opvallend veel wax in zijn strak naar achteren gekamde haar.

Getuigenoproep

De politie in Zaandam heeft een onderzoek ingesteld en komt graag in contact met mensen die mogelijk getuige zijn geweest van de mishandeling. De politie is bereikbaar via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800 -7000.