Buitenland

Spookrijdende Pool die Nederlanders doodreed op Autobahn was straalbezopen

27-09-2017 12:08

De 34-jarige snelwegmoordpool die zaterdag op de Duitse Autobahn spookrijdend een compleet gezin uit Sittard doodreed was straalbezopen. De Poolse moordenaar had maarliefst 3,09 promille alcohol in zijn bloed en ook in het wrak van zijn vrachtwagen werden lege blikjes bier gevonden, melden 1Limburg en De Limburger.

De polizei gaat er nu vanuit dat de moordpool op de snelweg is gekeerd omdat hij een file zag aankomen. Eerder was daarover nog enige twijfel.

Het gezin uit Sittard reed in een Skoda en knalde op volle snelheid frontaal tegen de vrachtwagen van de moordpool. De inzittenden van de Skoda hadden geen schijn van kans.

Zelf raakte de moordpool zwaargewond. Hij ligt nog in het ziekenhuis.

Straffen

In Duitsland delen rechters soms wél gewoon zware straffen uit voor ernstige verkeersdelicten. Zo werden twee mannen uit Berlijn onlangs veroordeeld tot levenslang omdat ze in hun auto met te hoge snelheid een andere automobilist doodreden op een kruispunt in Berlijn. De rechter zag dat als moord omdat de mannen hadden kunnen weten wat het gevaar van hun rijgedrag was.

In Nederland echter worden standaard laffe fopstrafjes, meestal werkstrafjes, uitgedeeld aan wegmoordenaars en andere, al dan niet bezopen, egoïstische slachtoffermakers.

Recent nog werd een Pool die in Limburg met zijn auto een opa, oma met hun tweejarige kleinkind die op het gescheiden fietspad naast de autoweg fietsen doodreed, schaamteloos voorgoed vrijgelaten zodat hij terug naar Polen kon om bij de geboorte van zijn kind te zijn. Dit overigens nadat de Pool in Hoger Beroep uiteindelijk toch maar tot een mager celstrafje was veroordeeld, terwijl een lagere rechter in eerste instantie alleen een werkstrafje had gegeven.