Opinie

Politie & GroenLinks-burgemeester Culemborg: Autobranden schuld van media

29-09-2017 12:22

Al maanden wordt Culemborg overspoeld door een megatsunami van autobranden en al maanden lukt het de onderbezette, kapotgeorganiseerde, wegbezuinigde, machteloze, overwerkte, onder druk staande politie niet om ook maar één verdachte te presenteren. Dus is het tijd dat er eindelijk eens een zondebok wordt gevonden: de media natuurlijk!

Want doordat al die journalisten hun werk doen, en netjes verslag doen van de feiten (namelijk dat een of meerdere autopyromanen al maanden ongestoord hun gang kunnen gaan en langzaam aan heel Culemborg affikken terwijl de politie óók in Culemborg de macht op straat kwijt is en de gemeente Culemborg de veiligheid van haar burgers niet kan garanderen) krijgen de pyromanen steeds meer aandacht en dan willen ze nóg meer auto’s in de fik steken.

Ofzoiets, de exacte redenering van het Culemborgse politbureau is zo krom als een hoepel dus beter leest u die gewoon zelf in (oh ironie) de plaatselijke media.

Dagelijkse update

Wij beloven alvast dat we vanaf heden dagelijks een update plaatsen over Culemborg (stuur gerust uw tips in) waar de politie nog altijd niet in staat is burgers te beschermen tegen een loslopende gek en de gemeente totaal blijft falen in haar veiligheidsbeleid.

Mochten de Culemborgse burgers echt woedend worden en, volkomen terecht, met hooivorken en fakkels (no pun intendend) naar het veldwachterskantoor danwel de ambtswoning van de burgemeester (GROENLINKS!) marcheren dan voelen wij ons niet verantwoordelijk. Gewoon helemaal niet. Echt nul.

Wij hebben dan ook geen manifest ondertekend (wij zijn ‘hoogleraar’ journalistiek Bart Brouwers niet) waarin staat vastgelegd dat we dergelijk nieuws, namelijk dat in Culemborg de politie en gemeente alle macht op straat kwijt zijn en de rechtstaat dus niet meer functioneert, minder vaak of gewoon helemaal niet brengen.

Feiten

Nu, de feiten: Nederland heeft een heel serieus autobrandprobleem en dat probleem wordt steeds groter. En dat is NIET de schuld van de media, maar volledig van een falend politieapparaat en dito gemeentebeleid.

Onze tip voor als u in Culemborg woont: verhuis, als uw auto u lief is. Sowieso lui, jullie hebben een GroenLinks-burgemeester. Duh.