TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Slachtoffers islamitische terreur Marseille slechts 17 & 20 jaar oud, als beesten afgeslacht

In Frankrijk, onderdeel van de Nobelprijs voor Vrede winnende 'democratie' EU

Tags:

Een man heeft zondag met een mes twee vrouwen om het leven gebracht bij een treinstation in Marseille. Militairen schoten de aanvaller daarop dood, melden de autoriteiten.

De dader zou ,,Allahu akbar” (God is groot) hebben geroepen terwijl hij voorbijgangers aanviel. Een getuige vertelde Reuters dat ze zag hoe de man een mes uit zijn mouw haalde. Daarmee viel hij de twee vrouwen aan. Vervolgens arriveerden militairen bij het treinstation die de man uitschakelden.

De twee slachtoffers waren volgens bronnen binnen de politie zeventien en twintig jaar oud. De dader zou met een slagersmes een van zijn slachtoffers in de buik hebben gestoken en de andere vrouw de keel hebben doorgesneden.

Zo’n tweehonderd agenten grendelden na de aanval de omgeving van het treinstation af. De autoriteiten riepen mensen op uit de buurt te blijven van Marseille Saint-Charles, het hoofdstation in de Zuid-Franse stad. President Emmanuel Macron sprak later zijn afschuw uit over de “barbaarse daad”.

De dader was volgens een bron een bekende van de politie. Over zijn identiteit is verder nog niets bekendgemaakt. De antiterreurafdeling van het Parijse Openbaar Ministerie is een onderzoek begonnen.

Frankrijk is de afgelopen jaren herhaaldelijk opgeschrikt door grote terreuraanslagen. Zo kwamen in 2015 130 mensen om het leven bij een serie aanslagen in Parijs. In Nice vielen vorig jaar 86 doden toen een man met een vrachtwagen inreed op voetgangers.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.