Met 105 km/u door bebouwde kom kind doodrijden: slechts paar uur schoffelen

05-10-2017 12:15

Weg- en kindermoordenaar Marc van den B. die in januari 2016 met 105 kilometer per uur met zijn nieuwe Audi A4 door de bebouwde kom van Gorinchem reed en daardoor de op zijn fiets overstekende 16-jarige Luuk Vogel kapotreed is donderdag door de rechtbank vrijwel niet gestraft. De kindermoordenaar kreeg door laffe rechters slechts 240 uur werkstraf opgelegd. Ook wordt zijn rijbewijs voor slechts drie(!) jaar ingenomen.

De Officier van Justitie had eerder nog wel gepoogd iets van gevangenisstraf te eisen (zes maanden waarvan drie maanden voorwaardelijk) maar de rechter vond dat een veel te harde straf voor zoiets onbenulligs als een kindermoord. Het leven van een beetje kind in Nederland is dan ook lang niet zoveel waard als de vrijheid van een wegmoordenaar, die in dit geval natuurlijk het échte slachtoffer is.

De advocaat van de kindermoordenaar die met 105 kilometer per uur door de bebouwde kom scheurde, en dus wist dat hij een overstekende fietser niet zou kunnen ontwijken, probeerde de dood ook nog even doodleuk in de schoenen van het slachtoffer te schuiven door te beweren dat het slachtoffer geen licht op zijn fiets had. Alsof dat iets uitmaakt bij het in de zijkant worden geraakt tijdens het oversteken van een weg.

Gelukkig kwam dit zielloze pleidooi wel extra hard aan bij de nabestaanden van het slachtoffer, die vervolgens ook nog even in hun ballen werden getrapt door de rechtbank.

Overigens had de advocaat zich de moeite kunnen besparen aangezien in Nederland het doodrijden van kinderen door rechters bijna lijkt te worden aangemoedigd.

Want dat noemen we in Nederland ‘beschaving’. In die ‘rechtstaat’ waarin het leven van een kind zo ongeveer net zoveel waard is als het beledigen van Sylvana Simons op Facebook.