Buitenland

Justitie Duitsland plaatst bij uitzondering foto’s misbruikslachtoffertje (4), spoort dader op

09-10-2017 17:12

De Duitse justitie heeft met behulp van een foto van een slachtoffertje van kindermisbruik dader en slachtoffertje(s) op kunnen sporen. Dat maakt het Bundeskriminalamt vanavond bekend. De gepubliceerde foto’s toonden een meisje van ongeveer vier of vijf jaar oud. Justitie in Frankfurt heeft samen met de federale recherche de ongebruikelijke stap genomen om de foto van een slachtoffer te verspreiden, omdat deze zaak zo ernstig is. Nu men dader en slachtoffer op het spoort is vraagt men alle foto’s van het kleine meisje te verwijderen.

Het meisje moet op zijn minst tussen oktober 2016 en juli 2017 meerdere malen zijn misbruikt en is daarbij gefilmd. Bij de foto’s staat de oproep: “Wie kent dit meisje?”

Gevreesd wordt dat het kind nog steeds wordt misbruikt. Daarom is voor het eerst in tien jaar tijd besloten foto’s van het slachtoffer te publiceren, aldus Officier van Justitie Georg Ungefuk in Frankfurt. De beelden zijn afkomstig van een kinderporno-site op het ‘Darknet’. De dader is volgens Ungefuk frequent actief. “In de afgelopen jaren konden we genoeg over daders te weten komen om ze op te sporen, maar deze dader laat geen sporen na, hij is erg voorzichtig en systematisch bezig”, zei de officier van justitie in Bild.

(ANP)