Binnenland

Bonusquote: Den Dolder is overlast forensische kliniek helemaal zat

11-10-2017 11:30

Foto: Michael P. uit Zeewolde.

 

“Hoewel de instelling er al was voor de huidige bewoners werden geboren, is voor veel omwonenden de maat vol.

‘We roepen al langer dat we ons onveilig voelen’, vertelt een man die niet met zijn naam in de krant wil, maar die zo’n vierhonderd meter van het complex woont. ‘Natuurlijk: deze mensen hebben hulp nodig, en moeten ergens worden opgevangen. Maar blijkbaar zitten er ook echt harteloze criminelen.’

De autobranden passen op een grote stapel met overlastmeldingen over de kliniek. Bewoners reppen over drugs- en drankgebruik, diefstallen en dealen. Reden voor Altrecht om buurtcoaches in te stellen.

‘Regelmatig staan ze op een fietspad naar je te gillen’, zegt Bryan, die staat te kijken naar de politieafzetting. ‘En het was nog best grappig soms ook, die gekken. Er gebeurt niet zo veel hier, en zo viel er nog wat te lachen.’ Maar het lachen is hem nu vergaan.”

 

Welkom in Nederland: waar de gestoorde gevaarlijke crimineel wordt geknuffeld behandeld door psychologes die in ‘boosheid ook maar onmacht zien‘ en vrij rond loslopen om drugs te gebruiken een soort voorrecht schijnt te zijn. Want ‘beschaving’ en ‘rechtstaat’. Ja, daar moet uw dochter wel even voor bukken ja. U moet wát over hebben voor het gedroomde paradijs der maakbaarheid! Quote uit De Telegraaf.

 

Lees ook: Bewoners Den Dolder zijn sociaal experiment met gevaarlijke gekken zat.