Binnenland

Kliniek verdachte verdwijning Anne Faber is een ‘gevaarlijk drugshol’

11-10-2017 10:45

Een gevaarlijk drugshol. Zo omschrijven ex-delinquenten en advocaten de kliniek waar Michael P. (27) verbleef, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Anne Faber, aldus De Telegraaf.

“In geen instelling waar ik zat was het zo erg. Je kon er alle drugs krijgen en iedereen liep er in en uit”, zegt een ex-gedetineerde.

Strafrechtadvocaat Niek Heidanus herkent de verhalen. “Ik had een cliënt die gevoelig was voor drugs en daar zelf weg wilde. Hij omschreef kliniek Aventurijn als een complexe omgeving.”

P. ging vanuit de PI Vught naar Den Dolder, vermoedelijk omdat er grote zorgen waren over hem. De Dienst Justitiële Inrichtingen verleende uiteindelijk toestemming voor het onbegeleide verlof vanuit Aventurijn. Wanneer dat was willen het OM en de DJI niet zeggen. De vrijheden kreeg P. omdat Aventurijn vond dat hij vooruitgang boekte.

De auto van de moeder van P. is in beslag genomen. Meerdere mensen melden aan De Telegraaf dat P. onlangs in de wagen van zijn moeder reed in Spakenburg. Dat zou het potentiële gebied waarin Anne zich al dan niet levend bevindt, aanzienlijk vergroten, zo stelt de krant.

Op de dag dat Anne Faber verdween, 29 september, was de moeder van Michael P. jarig. Het zou een reden kunnen zijn geweest voor het verlenen van verlof aan de man die nu vastzit voor de verdwijning van de studente, zo schrijft De Telegraaf. De politie liet in een reactie weten hier nog niets over te kunnen zeggen. Of P. inderdaad verlof had en de kliniek op 29 september mocht verlaten, willen het Openbaar Ministerie en het ministerie van Justitie niet zeggen.

Kijk ook

Minidocu: dit is kliniek Den Dolder waar verdachte verdwijning Anne Faber verblijft