Nog

tot 30 januari

avatar
   
Binnenland

Schrijfster doet aangifte van verkrachting tegen islamitische ‘bruggenbouwer’ Tariq Ramandan

Ramadan werkte als adviseur voor gemeente Rotterdam, verkrachting vond plaats in 2012

Tegen de vroegere adviseur van de gemeente Rotterdam Tariq Ramadan is aangifte gedaan wegens seksueel geweld. De Franse schrijfster en activiste Henda Ayari schrijft op Facebook dat Ramadan haar in 2012 in een hotelkamer heeft verkracht.

De 55-jarige Ramadan werkte eerder bij de gemeente als ‘bruggenbouwer tussen moslims en niet-moslims’. Hij werd in 2009 ontslagen vanwege uitspraken over homoseksuelen en omdat hij voor een pro-Iraanse tv-zender ging werken, meldt RTV Rijnmond zaterdag.

Ramadan was ook gastdocent aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit. De islamoloog heeft nog niet gereageerd op de beschuldiging van de schrijfster. De veertigjarige vrouw publiceerde vorig jaar een boek over seksueel geweld. Daarin kwam ook haar verkrachting aan bod, maar verzweeg ze de naam van de dader. Nu noemt ze alsnog de naam van Ramadan.

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.