Buitenland

Verdachte opgepakt na steekpartij in München

21-10-2017 17:28

De politie heeft een verdachte opgepakt na een steekpartij in de Duitse stad München. Daar raakten zaterdagochtend zeker vijf mensen gewond.

De politie benadrukt dat nog niet zeker is dat de opgepakte verdachte de dader is. “We hebben een persoon aangehouden die sterk lijkt op de omschrijving die we kregen van getuigen”, zei een woordvoerder.

De autoriteiten omschreven de verdachte eerder als een corpulente, ongeschoren man van rond de veertig. In heel München waren na de steekpartij sirenes te horen.

Slachtoffers lijken willekeurig gekozen, motief onbekend

De dader lijkt willekeurige passanten te hebben aangevallen. Hij sloeg volgens Duitse media toe op meerdere plaatsen in de stad, waaronder bij de Rosenheimer Platz.

De politie stuurde ‘s ochtends “alle beschikbare eenheden” op pad om de dader te zoeken. Die reed naar verluidt rond op een fiets. De autoriteiten vermoeden dat hij alleen handelde.

Over het motief van de aanvaller bestaat nog onduidelijkheid. Hij zou zeker vijf mannen en een vrouw hebben aangevallen, maar zij liepen niet allemaal verwondingen op.

Anp