Binnenland

Wegmoordenaars 19-jarige Fleur Balkestein uit Hilversum ontkennen lafjes alles

03-11-2017 13:13

De vader en zoon die worden verdacht van een straatrace met dodelijke afloop in Loosdrecht, ontkennen dat ze aan het racen waren en dat ze destijds veel te hard hebben gereden. In de rechtbank in Lelystad stelde de verdachte vader vrijdag wel te hard te hebben gereden, maar niet de circa 167 kilometer per uur die aan hem wordt toegeschreven na onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Door de aanrijding kwam een negentienjarige vrouw, Fleur Balkestein uit Hilversum, om het leven. Op 16 maart 2016 draaide ze in Loosdrecht met haar Toyota de weg op, toen ze door de Porsche van Walter van W. (54) in de flank werd aangereden. De man bleek tweemaal zoveel te hebben gedronken als toegestaan. De vrouw raakte zwaargewond en overleed twee weken later aan haar verwondingen.

Volgens de aanklacht hebben Van W. en zijn zoon Casper (33) kilometers lang opzettelijk gevaarlijk gereden en reden ze ver boven de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. Volgens circa vijftien getuigen reden zij in hun Porsche en Mini Cooper bumper aan bumper met schattingen van snelheden van 150 tot zelfs 200 kilometer per uur. Die waarnemingen werden door de verdachten betiteld met termen als “gewoon niet waar”, “onmogelijk”, “dat is gelogen”.

Van W., directeur van een bekend kledingmerk, zei daarover: “Ik zal daar harder hebben gereden dan 50 kilometer per uur, ergens tussen de 70 en 85 kilometer, maar zeker geen 200. Dat durf ik niet eens op de Autobahnen in Duitsland.’’ En: “Ik heb zeker niet harder gereden, dat zweer ik op de dood van mijn moeder en mijn zoon.”

De vader van de jonge vrouw riep de rechtbank op flinke straffen op te leggen en de verdachten zelfs een half jaar op de intensive care te laten werken. De ontkenning van de verdachten dat ze veel te hard zouden hebben gereden, bestempelde hij als ‘bullshit’. Volgens hem is “mijn lieve Fleur door een dronken gek in de flanken gereden”.

De verdachte zoon Casper van W., verkeersvlieger van beroep, zei bij de bespreking van zijn persoonlijke omstandigheden dat hij zijn baan zou verliezen bij een veroordeling.

Later op vrijdag komt de officier van justitie met zijn strafeis.

Anp/Tpo

 

Lees ook: Fleur uit Hilversum (19), kapotgetrapt door Marokkanen, doodgereden door dronken idioot