Binnenland

‘Plastisch chirurg’ Rock G. voor rechter wegens verminken 242 borsten

08-11-2017 14:20

De in Den Haag werkachtige ‘plastisch chirurg’ Rock G. hoorde vandaag in hoger beroep een celstraf van drie jaar tegen hem geëist worden. Daarnaast zou de experimenteel geneesheer twee jaar lang geen medische handelingen mogen verrichten in binnen- en buitenland.

In tegenstelling tot wat je zou verwachten van een plastisch chirurg wordt het werk van G. niet altijd als een cosmetische vooruitgang gezien. Sinds 2008 hebben 121 patiënten zich gemeld met klachten over verminking en mishandeling.

Een aantal voormalige klanten van Rock kampt, bijna tien jaar later, nog steeds met pijn en klachten. Ondanks diverse hersteloperaties ondervinden enkele van hen hier nog dagelijks hinder van. De klachten die zij ervaren zijn waarschijnlijk blijvend.

‘Een flinke kitspuit’

G. voerde zijn borstvergrotingen uit met een ‘mamma-navigator’: een experimenteel apparaat, zonder de vereiste Europese certificaten, dat vergeleken kan worden met een flinke kitspuit. De advocaat-generaal vertelde het hof dat ze een vergelijkbaar apparaat had gevonden bij de bouwmarkt.

Drie jaar geleden oordeelde de rechter dat de in Suriname geboren G. fouten had gemaakt, maar dat deze niet ernstig genoeg waren om hem te straffen. Het Openbaar Ministerie had ook toen drie jaar cel geëist en ging tegen de vrijspraak in beroep.

Voor het hoger beroep zijn drie zittingsdagen uitgetrokken. De uitspraak tegen de ‘borsten volkitter’ is waarschijnlijk over twee weken.