TPOok!

 
Nieuws

‘Heel goede propaganda’: Man uit Utrecht wint hardloopwedstrijd in Noord-Korea

Noord-Korea expert Breuker fileerde eerder toerisme naar Pyongyang

Bert Ruitenbeek uit het Utrechtse Hooglanderveen heeft een hardloopwedstrijd in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang gewonnen. Een ‘ervaring om nooit te vergeten’. Maar misschien ook wel een uiterst controversiële ervaring, Bert. Eerder ageerde Noord-Korea expert Remco Breuker in Pauw tegen dit soort toerisme.

‘Kom terug voor een volgende editie’

Ruitenbreek zegt over zijn uitje tegenover het AD vandaag, “In september was ik me aan het oriënteren op een vakantie, en kwam Noord-Korea plots voorbij. Het land heeft me altijd al getrokken.” Zo kwam hij terecht bij precies zo’n hardloopwedstrijd die Breuker eerder fileerde, alleen liep Ruitenbreek daar dan nu de 10 kilometer.

Schakelen we over naar de betreffende uitzending met Breuker. Die verklaart daarin dat dit soort toerisme helpt het beeld van ‘de Grote Leider’ te bestendigen. “Wat zij zien is: je loopt mee in het stramien van het regime. Je houdt je aan de regels.”

Meedoen met het regime is dus, volgens Breuker, laten zien dat ‘zelfs’ Westerlingen meegaan in de opzet die het regime voor het land uiteen heeft gezet.

   

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.