Buitenland

Duitse staatsomroep nodigt nog véél méér Arabieren uit met handige pro-vluchtelingenpropaganda

11-11-2017 12:13

De Duitse staatsomroep WDR leent camera en tolk (met hoofddoek) graag uit voor het verder Willkommen heten en op verhuis-ideeën brengen van (Arabisch sprekende) mensen die nog niet op de hoogte waren van een nieuwe asiel-uitspraak van het Europese Hof van Justitie van oktober jl. Die uitspraak ging om een Iraniër die asiel had aangevraagd in Oostenrijk maar van dat land op grond van het Dublin-verdrag terug moest naar doorreisland Bulgarije. Hij klaagde met succes, Oostenrijk had ‘te lang gewacht’ met de beslissing vond het Hof, hij mocht blijven.

Werkelijk teruggestuurd zijn er maar 1.300

De vrouw rechts richt zich hier blijkbaar tot asielzoekers om ze ‘te informeren’ over deze ‘belangrijke beslissing’:

 

“Wie bijvoorbeeld via Griekenland naar Duitsland komt en geen asiel krijgt in Duitsland dan moet Duitsland hem eigenlijk terugsturen naar Griekenland. Maar als het antwoord langer dan 6 maanden duurt dan mag Duitsland de asielzoeker niet meer terugsturen. Wie dus langer dan 6 maanden in Duitsland is en hier een asielaanvraag heeft gedaan, die mag niet naar een ander Europees land teruggestuurd worden.”

“In Duitsland waren er in de eerste drie maanden van dit jaar 11.300 asielzoekers die eigenlijk terug moesten, maar werkelijk teruggestuurd zijn er maar 1.300.”

“Zo, dat was het oordeel en het leek ons belangrijk dat jullie te vertellen.”